Rats on Fire guanya el Campionat de Catalunya de Creuers 2016

'Rats on Fire' guanya el Campionat de Catalunya de Creuers 2016

La Nit del Creuer 2016 es va celebrar a la Sailing Meeting de Port Ginesta. - Foto: © Federació Catalana de Vela.

13.04.2016 - El cap de setmana de l’1 al 3 d’abril, unes 40 embarcacions van participar al Campionat de Catalunya de Creuers 2016, al Port Ginesta. Durant el cap de setmana, també es va celebrar la Nit del Creuer.

El soci del Club Nàutic d'Arenys de Mar, Rafael Carbonell, es va emportar l’or del Campionat amb la seva embarcació Rats on Fire després de dues proves celebrades el diumenge, ja que el dissabte no es va poder competir per falta de vent.

Després d’esperar unes quantes hores que el vent pugés, el comitè va decidir anul·lar les regates previstes per dissabte i aquell dia només es va celebrar, al vespre, la Nit del Creuer. L’endemà, el vent es va fer pregar però va acabar enfilant-se fins als 10 nusos direcció garbí i es van disputar dues proves.

La Nit del Creuer va estar organitzada per la Federació Catalana de Vela amb la col·laboració del CM Port Ginesta i la Fira Internacional de Vela Sailing Meeting, que va coincidir amb les mateixes dates. La vetllada va començar a les 19:30h i es va fer el tradicional lliurament de premis als Campions de Catalunya i Copes Catalanes del 2015, així com altres competicions nacionals i internacionals.

Rats on Fire, de Rafael Carbonell, va rebre el premi com a campió de Catalunya en la classe creuer ORC 0-1, i també va merèixer el tercer premi en la categoria de les Copes Catalanes 2015 zona Centre, en el grup ORC 0-1. El soci del CN d’Arenys de Mar va recollir un tercer premi per haver-se classificat en tercera posició al Campionat Mundial d’ORC (grup A).

A banda de Carbonell, un altre soci del Club, Jacinto Rodríguez, va merèixer una menció especial per les seves actuacions durant el 2015 a bord del Duende 52.

La Federació Catalana de Vela va voler dedicar aquesta nit als navegants de creuer, on tota la comunitat del creuer va passar una bona estona gaudint de l'ambient de la fira.

L'acte va estar presidit pel President de la Federació Catalana de Vela, Sr. Xavier Torres i va comptar amb la presència de diverses autoritats. Posteriorment es va fer un aperitiu, degustació i música gràcies a la col·laboració de Sailing Meeting.

Els podis del Campionat de Catalunya van ser els següents:

ORC 1

 1. Rats On Fire - Rafael Carbonell (CN Arenys de Mar)
 2. Raquero – Eugenio López Chacarra (RCN Tarragona)
 3. Coratge – Manuel Jané (Independent)

ORC 2

 1. L'Immens – Alexandre Laplaza (RCN Barcelona)
 2. Tramendu - Salvador Vieta (RCN Barcelona)
 3. Vertigo Dos – Antonio Guasch (CN el Balís)

ORC 3

 1. Springbok III – Jordi Delgado (CN Premià)
 2. KH 7 – Pedro Franco (CN Bétulo)
 3. Tibere – Marc Delgado (CMar Sitges)

ORC 4

 1. Amarena II – Giancarlo Nichilo (CV Mataró)
 2. Parana – Xavier Tur (CM Port Ginesta)
 3. Vegares Dos – Thomas Louis (CM Port Ginesta)

ET POT INTERESSAR

NOTÍCIES RECENTS