Paco Llobet es classifica per representar Espanya als Jocs Paralímpics de Rio 2016

Paco Llobet, Héctor García i Manuel Gimeno, els tres tripulants de l'equip espanyol de la classe Sonar.

05.12.2015 - El soci del CN d’Arenys de Mar i paralímpic Paco Llobet s’ha tornat a classificar pels Jocs Paralímpics després del Mundial de Vela Adaptada que es va disputar a Melbourne (Austràlia) del 28 de novembre al 4 de desembre. L’equip de Llobet es va classificar el dijous 3 de desembre, a falta d’una prova per acabar la regata, i va quedar en 14a posició a la classificació general, segons informa la Real Federació Espanyola de Vela.

Llobet va competir juntament amb Héctor García i Manuel Gimeno per la classe Sonar de l’equip Paralímpic Espanyol Iberdrola, que va acudir a la cita de Melbourne amb representació en les tres classes: Sonar, 2.4mR i Skud18, totes classificades per Rio.

De fet, és la primera vegada que es classifica una tripulació espanyola per a totes les classes. La delegació va estar representada per un total de 9 regatistes i 5 entrenadors, entre els quals hi havia Fran Santamaría com a coach de Llobet.

La primera jornada del Mundial va ser molt tàctica, amb vent del sud d'uns 10 nusos d'intensitat. La segona jornada va brindar unes bones condicions i es van poder disputar les dues mànegues previstes per totes les classes que es jugaven places a Rio. Durant aquestes dues jornades, l'equip de Paco Llobet va afiançar-se la 14a posició de la general després d'uns parcials 15-14 (el primer dia) i 11-54 (el segon).

L'embarcació que patronejava Llobet es va mantenir en la classificació després de la tercera jornada, amb uns 15 nusos de mitjana. Tot i la distància que van aconseguir marcar amb Japó (que els seguia a la classificació), la posició dels catalans era la sisena i última plaça per anar a Rio, tal com informa la RFEV. Encara amb tres mànegues per disputar-se, no es podien relaxar, però ja a la penúltima jornada van aconseguir l'accés.

Els guanyadors de Sonar van ser els britànics John Robertson, Hannah Stodel i Steve Thomas.

Paco Llobet es prepara ara pels Jocs Paralímpics de l’estiu 2016 a Rio de Janeiro (Brasil), on hi haurà competicions en 22 esports paralímpics i s'esperen més de 4.350 atletes. L'any 2012, Llobet va enfrontar-se als primers Jocs Paralímpics, a Londres, com a únic representant espanyol en la classe 2.4mR. I ja llavors va declarar en una entrevista a l'ABC que tenia la intenció de seguir donant guerra almenys fins a Brasil.