Balanç positiu del primer any de l'Estratègia Marítima Catalana

d80056ba-31cf-4195-b3ac-7e2ac47ce8a6.jpg

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, va anunciar que “s’enceta una nova fase de desenvolupament de l’Estratègia Marítima de Catalunya”. En el primer any de l’Estratègia Marítima de Catalunya s’han posat les bases per consolidar una política marítima catalana i ara, segons va remarcar la Consellera, “toca estendre l’Estratègia en el territori amb tot el seu potencial i comptant amb tothom”. Jordà va fer una crida a tots els actors per tal que, en aquesta segona fase de l’Estratègia, “s’impliquin en el desenvolupament d’una selecció potent de projectes territorialitzats que recullin les sinèrgies que ja hem començat a identificar”.

La nova fase es preveu a partir de la territorialització i l’execució de 12 projectes, que es definiran a partir de processos de discussió que es duran a terme en els quatre territoris marítims, Terres de l’Ebre, Girona, Tarragona i Barcelona, i que hauran d’estar alineats amb tres dels àmbits que promou l’Estratègia: el desenvolupament sostenible, integrat i harmònic de l’Economia Blava, la promoció d’ecosistemes marins resilients i plenament funcionals i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

La consellera Teresa Jordà va destacar que “Catalunya ha traçat un full de ruta per a desenvolupar una política marítima, un projecte de país, una Estratègia Marítima de Catalunya amb horitzó 2030, amb la qual aspirem a arribar a un ple desenvolupament de l’economia blava al nostre espai marítim garantint la conservació i protecció d’aquests espais i ecosistemes, que també són font de benestar i salut per als ciutadans.”

L’economia blava a Catalunya

Sobre l’Economia Blava a Catalunya, la consellera va precisar que aquesta consisteix en “ la pesca i l’aqüicultura, que ens proporcionen uns productes alimentaris de primer nivell, activitats nàutiques recreatives i esportives i el busseig, així com en sectors econòmics vinculats a tots ells com les drassanes, les empreses que reparen i que subministren tecnologia i innovació, etc. I altres activitats econòmiques emergents, no tan conegudes, però que poden tenir potencial per créixer, crear llocs de treball i contribuir a mantenir i incrementar la nostra economia, com són les energies marines renovables, l’economia circular, la reducció de residus, la biotecnologia, etc. És en tot això és en el que estem treballant i en el que estem compromesos”.

A la presentació hi van ser-hi membres del CNAM i de la Federació Catalana de Vela.

Enllaç al document de l’Estratègia Marítima de Catalunya (PDF)

Últims Tweets