Tres regatistes d’Optimist del Club es classifiquen a la Selecció Catalana i participaran al Campionat d’Espanya

01.03.2016 - Objectiu complert. El Club Nàutic d’Arenys de Mar ha aconseguit classificar tres regatistes de la flota d’Optimist per la Selecció Catalana després de l’ultima prova del Circuit Català d’Optimist, que va tenir lloc el cap de setmana del 26 al 28 de febrer a Sant Feliu de Guíxols, la I Guíxols Cup. Pol Marsans, Max Rondeau i Àlex Marsans competiran aquesta Setmana Santa al Campionat d’Espanya de Las Palmas de Gran Canaria.

Fins a 15 regatistes del Club es van desplaçar a Sant Feliu per competir a la regata, vuit de la classe Optimist i set de la classe Laser radial i 4.7. La flota d’Optimist, amb una participació de 80 regatistes, va poder disputar dues proves el dissabte i quatre més el diumenge.

Dissabte, les condicions al principi del matí van començar amb puntes de vent de fins a 20 nusos direcció garbí i onades de tres metres. Això va permetre que la primera prova fos bona per als nostres regatistes: Pol Marsans va quedar en primera posició i Max Rondeau, en tercera.

A mesura que va avançar el dia, però, el vent va ser molt variable i va acabar caient en picat fins als zero nusos. La majoria dels navegants no van poder acabar la segona prova. De fet, només 22 van arribar a la meta, entre ells Alejandro de Maqua.

Àlex Marsans, que s’havia fixat l’objectiu de retallar les vuit posicions que li faltaven per classificar-se a la Selecció Catalana, va fer dues bones regates el primer dia i va aconseguir escalar quatre posicions. Però fins al final no es va decidir el seu paper al Campionat d’Espanya.

Durant la segona jornada, va haver tramuntana amb pics de 25 nusos. Àlex Marsans (13è a la general) estava molt còmode i va poder fer un gran paper. “Va navegar perfecte. Ho van donar tot i va saber controlar els rivals. Crec que va ser el millor dia de la seva vida”, valora l’entrenador de la flota, Pancho Pi-Suñer.

També Max Rondeau va navegar molt bé, classificant-se sempre entre els cinc primers de la taula. De fet, hauria estat campió de la I Guíxols Cup si no fos per una desqualificació per tocar la boia a l’última prova, que el va arrossegar fins a la 15a posició. I Pol Marsans va quedar-se amb el bronze a la general (i segon classificat de la seva categoria –A–) gràcies a la seva constància i regularitat durant tot el cap de setmana.

D’aquesta manera, el Club Nàutic d’Arenys de Mar es converteix en el segon club que ha classificat més navegants per la Selecció Catalana, després del CN el Balís, i el nostre entrenador Pancho Pi-Suñer també ha quedat classificat per acompanyar la flota com a tècnic a la cita del Campionat d’Espanya.

Alejandro de Maqua (36è) va guanyar la plata a la categoria Sots-13 a Sant Feliu i va lluitar per classificar-se a la Selecció Catalana en aquest nivell, tot i que al final no ho va aconseguir. També van participar a la regata Gerard José (16è) Marc Miquel (54è), Ramon Miquel (48è) i Bernat Pérez (68è).

Els Laser pateixen per les condicions

Els representants del Club en la classe Laser van competir en unes condicions que, per les característiques de l’embarcació, són menys favorables. De fet, el Comitè va decidir anular algunes proves per seguretat. Els navegants de radial van poder completar una prova el dissabte (tot i que un quart de la flota no va poder entrar a la meta per falta de vent) i Ferran Alborch va proclamar-se campió. Els de la flota 4.7., en canvi, no van acabar la regata per mala mar.

El diumenge, en canvi, les dues flotes van poder completar tres proves. Ferran Alborch va quedar 4t a la classificació general a causa d’una trencada al pajarín que el va forçar a retirar-se a la primera prova de diumenge. La participació a la prova de regatistes internacionals –poc habitual en una regata d’aquest nivell– el va deixar fora del podi perquè Arthur Baudet (suís) es va endur l’or. Diana Alborch (24è) i Oriol José (25è), també representants de radial, van tenir més dificultats per aguantar la força del vent.

En 4.7, van competir Àlex Viaplana (13è), que va resistir a totes les proves, Lluc Pérez (11è), Jordi Gossage (24è).