Pol Marsans queda tercer al Campionat de Catalunya d’Optimist i Alejandro de Maqua és campió de la categoria Sub-13

Els guanyadors del Campionat de Catalunya són Nácho Dávila (1r), Arnau Gelpí (2n) i Pol Marsans (3r) - Foto: © Cristina Balcells.

02.06.2016 - La flota d’Optimist del CN d’Arenys de Mar va tancar el Campionat de Catalunya d’Optimist amb uns resultats brillants. Pol Marsans ha quedat tercer de la classificació general i Alejandro de Maqua ha acabat líder de la categoria Sub-13. Objectiu complert. L'equip celebra amb satisfacció aquests resultats, on s'hi sumen també les bones classificacions de Max Rondeau (7è) i Àlex Marsans (11è).

El campionat, que es va celebrar els caps de setmana 21-22 i 28-29 de maig al CN Salou amb la participació d’uns 160 regatistes de diferents clubs del litoral català, va començar amb dues jornades molt fluixes de vent (4-5 nusos de màxima). El primer cap de setmana només es van poder celebrar dues proves, una dissabte 21 i una diumenge 22.

La primera prova va acabar amb uns resultats excel·lents pels regatistes d’Arenys: 3 d’ells van quedar classificats entre els 5 primers, Max Rondeau, Pol Marsans i Alejandro de Maqua, fet que demostra que va ser un cap de setmana amb molt bon rendiment. A la prova de diumenge, Rondeau i de Maqua van aguantar a davant, però Marsans va fallar una mica. Res que no es pogués resoldre el següent cap de setmana.

I així va ser. Amb les esperances posades en diumenge 29, les previsions es van complir i dissabte no es va poder celebrar cap prova. Tot i que a primera hora de la tarda la flota va sortir a l’aigua, va ser impossible donar el tret de sortida. Diumenge, en canvi, va ser el dia bo, amb un mestral variable i d’intensitat forta, aixecant-se en alguna ocasió fins als 28 nusos.

Els regatistes van començar la competició més d’hora del previst perquè els van citar abans per recuperar el temps perdut i es van arribar a disputar fins a 4 proves (en el total del campionat, 6 proves pel G1 i 5 el G2). Arenys sortia a l’aigua amb moltes opcions de guanyar. Max Rondeau anava tercer a la classificació general i el repte per Alejandro de Maqua era conservar el lideratge en Sub-13.

Pol Marsans en una de les regates al costat del seu rival directe, Nacho Dávila - Foto © Cristina Balcells.

Max Rondeau va començar el Campionat entre els tres primers, amb un rendiment brillant - Foto: © Cristina Balcells.

El rendiment de l’equip va ser molt bo també i pràcticament tots els regatistes d’Arenys van estar navegant entre els 13 primers de la flota. Pol Marsans va aconseguir la tercera posició de la general gràcies a la seva constància, per darrere de Nacho Dávila del CN Vilassar de Mar (campió) i Arnau Gelpí del CN El Balís (2n). Partint d’uns bons resultats de les proves anteriors, Marsans va complir amb l’objectiu i va fer una regata conservadora i regular que el va portar directe al podi.

Max Rondeau, en canvi, va perdre la posició per la mala sort en la primera i la segona prova, amb un fora de línia. Tot i així, va quedar setè i la regata el va servir positivament com a entrenament per la Copa d’Espanya. Àlex Marsans va fer una molt bona regata i va remuntar posicions fins a la 11a, demostrant que quan hi ha molt vent és un rival que domina les condicions.

A part d’Alejandro de Maqua (19 a la general), que va obtenir un dels millors resultats de la nostra flota en quedar campió a la categoria Sub-13, van haver quatre regatistes més d’Arenys que van competir al Campionat: Gerard José (26è) Marc Miquel (52è), Ramon Miquel (46è) i Bernat Pérez (72è).

Properes cites de la flota

Els optimistes es preparen ara per la Copa d'Espanya, que se celebrarà del 17 al 20 de juny al CN El Balís. De fet, el Campionat de Catalunya era l'última regata que comptava pel sistema classificatori català per definir la selecció que participarà a la Copa.

Abans, però, el cap de setmana del 4 i 5 de juny els optimistes d’Arenys es desplacen a Sant Feliu de Guíxols per participar al Campionat de Catalunya d’Optimist per equips. En aquesta cita hi participaran quatre membres del G1, Pol Marsans, Àlex Marsans, Max Rondeau i Alejandro de Maqua, i una noia del G3, Jinling Balanguer. El club organitzador espera una participació d’uns 80 regatistes (8 equips de diversos clubs formats per 5 embarcacions).