El III Trofeu Timoner celebra la seva primera prova amb la participació d’11 embarcacions

La regata va començar cap a les 12 del matí.

02.05.2016 - El Trofeu Timoner, una regata de creuer que organitza el Club Nàutic d’Arenys de Mar per embarcacions amb o sense experiència en competició, va celebrar diumenge 1 de maig la seva primera prova de la tercera edició que va reunir un total d’11 embarcacions de les classes Promoció i Promoció A Dos.

A les classificacions, l’armador Pablo Calvetó amb ‘Akunamatata’ va guanyar la prova en el Grup Promoció (aquells que no tenen ràting i que naveguen amb una tripulació de tres adults o més) i ‘Canope’ de Josep Oriol Albertos es va classificar en primer lloc del Grup Promoció A Dos (aquells que no tenen ràting i que tenen una tripulació de dues persones).

‘Mach’ de Joan Albert Lagarda (2n) i ‘Blue Marlin Tercero’ de Diego Cascales (3r) segueixen a Calvetó en Promoció, mentre que Òscar Gassó (‘Highlander II’) i Josep Maria Padró (‘Aracuan’) van quedar segon i tercer respectivament en Promoció A Dos.

Abans de començar la prova, durant la reunió de patrons, els participants van rebre una sessió teòrica i força tècnica sobre el trimatge de veles per la navegació gràcies a Quantum Sails Europe, que va impartir el tècnic i navegant expert Carles Rodríguez. Després de la xerrada, els regatistes ja van sortir a navegar per un recorregut costaner al 090.

La intensitat i la direcció del vent van ser variables al llarg de tota la prova, on no va haver cap embarcació en les classes Solitari i RI. Tampoc cap embarcació va optar per tenir un dels coaches que el Club posava a disposició de la flota per ajudar als més novells en les seves tècniques de navegació.

La segona prova del III Trofeu Timoner se celebrarà el dissabte 14 de maig. El Club vol organitzar una altra xerrada prèvia a la regata sobre temes relacionats amb la navegació per fomentar la cultura marítima entre els participants i l'objectiu és que se'n celebri una abans de cada prova.