L'Alex Viaplana en el Campionat d'Espanya de Laser 4.7

Àlex Viaplana en el Campionat d'Espanya de Laser 4.7

12.12.2016 - El cap de setmana passat L'Àlex Viaplana, regatista del Club Nàutic d'Arenys de Mar, va competir a València amb la selecció catalana per participar en el campionat d'Espanya de Laser 4.7. El campionat va finalitzar el dimarts 7 de desembre en aigües properes al Reial Club Nàutic de València, després de quatre jornades de competició marcades per una complicada meteorologia que només va permetre disputar un total de 7 proves.

L'Àlex va entrar en el grup plata, on la seva trajectòria va ser molt bona durant tot el Campionat excepte en la darrera prova on va cometre un fora de línia amb bandera negra a la sortida. Tot i aquesta penalització, va quedar en una respectable desena posició

El campionat va reunir a 154 dels millors regatistes del territori nacional, una xifra rècord de participació per a aquesta regata, que és selectiva per a l'Equip Nacional 2017.

La competició començava el dissabte dia 3 de desembre, amb la sèrie classificatòria, per a la qual la flota quedava dividida en els grups Groc i Blau. Després de les cinc proves de la ronda classificatòria, i en funció dels resultats obtinguts, els participants es van dividir en els grups Or i Plata per disputar la sèrie final, que havia de començar el dilluns. No obstant això, les dures condicions meteorològiques, amb vent d'entre 28 i 30 nusos i onades d'entre 2,5 i 4 metres, no van permetre celebrar cap prova durant el dilluns, de manera que la ronda final es va saldar amb les dues proves disputades el dimarts.

Dimarts la flota es reunia d'hora per intentar celebrar el major nombre de proves possible. No obstant això el vent no es va establir fins a les 13.00 h, de manera que només va ser possible disputar dues mànegues de la ronda final, de les que han sortit els vencedors d'aquest Campionat d'Espanya de Làser 4.7.

Des del Club l'hi desitgem molta sort per a futurs campionats.