Max Rondeau guanya l’or a la categoria sub 13 a la 30a edició del Trofeu Internacional AECIO

© Cristina Balcells

31.12.2015 - Els regatistes del CN d’Arenys de Mar van fer una gran actuació al 30è Trofeu Internacional AECIO, que es va disputar del 26 al 29 de desembre al Real Club Náutico de Gran Canaria (RCNGC) i és la segona de les quatre regates puntuables per l’Optimist Excellence Cup, que organitza l’Associació Espanyola de la Classe Internacional Optimist. Una prova que, de fet, era una molt bona oportunitat de navegar al camp de regates on es farà el proper Campionat d'Espanya per Setmana Santa.

La primera posició de Max Rondeau a la seva categoria (sub 13) es va completar amb el vuitè lloc de Pol Marsans a la classificació general. Rondeau va quedar novè a la general i Àlex Marsans, el tercer representant de la nostra flota, també va fer una gran regata i va acabar d'arrodonir els resultats amb un 16è lloc d’un total de 150 inscrits de sis països diferents. Després d’aquesta prova, Max Rondeau ocupa el tercer lloc del podi provisional de la Excellence Cup.

Durant els 3 dies de regata, la meteorologia va ser molt diversa, fet que va propiciar un torneig molt competitiu amb diferents relleus en el lideratge, i els regatistes van navegar amb vent de sud-est amb una mitjana de 10 nusos. Durant el primer dia les condicions van ser d'uns 15-18 nusos i el vent es va arribar a enfilar fins als 20 nusos, unes condicions òptimes per als nostres regatistes, que no van desaprofitar (Max Rondeau va fer 1-1; Àlex Marsans, 6-11 i Pol Marsans, 6-22).

El segon dia les condicions van ser força diferents. El dia va començar amb uns 14 nusos i baixant al llarg del dia fins als 5-6. Els resultats van ser molt bons per Pol Marsans i Max Rondeau, mantenint-se així als llocs capdavanters de la classificació, però no tant per a Àlex Marsans, que perdia unes quantes posicions.

L'últim dia de regates es presentava molt emocionant. La victòria estava molt oberta, 4 regatistes estaven distanciats per 3 punts i quedaven 3 regates en joc. Condicions de poc vent que no afavorien gens als nostres regatistes tot i que es van poder disputar tres mànegues. L'entrenador de la flota, Pancho Pi-Sunyer, considera que els tres regatistes del CNAM van poder salvar molt bé la situació.

Àlex M., gràcies als seus parcials de 9-2-12, va remuntar fins a la 16a posició de la general. Max Rondeau no va tenir tanta sort i amb parcials de 10-24-10 va caure fins a la 9a posició. Pol M. va aconseguir pujar una mica amb parcials de 4-16-4, acabant 8è.

Arnau Gelpí, del CN El Balís, va ser el guanyador absolut de la regata, seguit de Rubén Naranjo (2n) i Yoel Hernández (3r), els dos del RCNGC.  El campió de la categoria sub 11 va ser Javier Ojeda (RCNGC) i en femení va guanyar Isabel Pavillard, del RCN Tenerife.

L’Optimist Excellence Cup (OEC) 2015-2016 va començar amb el Meeting Internacional de Vigo (Galícia) el 30 d’octubre i l’1 de novembre, on la flota del Club va obtenir uns resultats discrets (Pol Marsans va quedar en 25a posició de la general). El proper trofeu es disputarà al Real Club Náutico Torrevieja el 29-31 de gener i el campionat acabarà amb el Palamós Trophy Nations Cup (18-21 de febrer), una de les cites més nombroses a nivell de participació que en l’edició de 2015 va comptar amb 544 participants.

L'entrenador Pancho Pi-Sunyer considera que, amb la regata a Les Palmes de Gran Canària, els optimistes van tancar el 2015 amb grans resultats i que va servir a la flota per navegar amb els millors i en un camp de regates molt diferent del que estan habituats.

Resultats complets i classificació provisional de l'Excellence Cup.

L'entrega de premis es va fer dimarts 29 de desembre, l'últim dia de regata – Foto: © Cristina Balcells.