Excel·lent actuació dels nostres regatistes al XX Memorial Estruch – Campionat de Catalunya d’Optimist 2014

03.06.2014 - La victòria d'Iset Segura al XX Memorial Estruch - Campionat de Catalunya d'Optimist en categoria Fèmines, afegida als quatre campions del Grup 2 per Equips, sumen 5 Campions de Catalunya 2014 del Nàutic d'Arenys en la classe Optimist.

Una altra dada que reflecteix l'excel·lent temporada 2014 dels nostres 'optimistes' és la comparativa amb l'any 2013. L'any passat no hi va haver cap representant del nostre Club a la Selecció Catalana pel Campionat d'Espanya.

Aquest any, Arenys és el club català –empatat amb El Balís- amb més representants al campionat nacional, amb quatre regatistes dels disset que conformen la Selecció Catalana. La classificació del Campionat de Catalunya, disputat aquests dos darrers caps de setmana al Club, ha servit per completar la llista dels seleccionats d'Arenys pel nacional, que finalment seran Pol Marsans, Alex Marsans, Carlos de Maqua i Iset Segura.

El Campionat de Catalunya 2014 ha estat marcat per una meteo força complicada tots dos caps de setmana de competició. Dissabte 31 de maig, el vent va estar molt erràtic i tot just es va poder disputar una mànega amb poc més de 6 nusos. En canvi, a Mataró i Premià el vent bufava amb una bona força 4.

Diumenge 1 de juny es va aixecar el tèrmic de garbí fins a uns 8 nusos, però també amb importants rolades i canvis d'intensitat. Unes jornades, en definitiva, força complicades per als regatistes i també pel Comitè de Regata, que ha estat impecable cada dia adaptant els camps de regata a les canviants situacions. Finalment es van poder disputar set proves pel Grup 2 i vuit pel Grup 1, permetent en ambdós casos un descart.

En els resultats del Campionat, destacar en primer lloc la magnífica victòria d'Iset Segura en categoria Fèmines, amb uns parcials de 2- 16- 6- 7- 33- 5- (37)- 24= 93 que també la classificaven com la millor representant absoluta del CNAM.

El guanyador del Campionat en el Grup 1 va ser Eduard Ferrer (CM Altafulla), amb uns parcials de (15)- 2- 3- 1- 6- 2- 8- 5=27 que fan prova de la seva regularitat. En segon lloc, a només un punt, va quedar Albert Gelpí (CN El Balís), molt penalitzat per un BFD (sortida prematura amb bandera negra) a la tercera mànega, seguit d'Alex Bru, també del CN El Balís. Max Rondeau (CNAM), 13è a la general, es va imposar en la Classe C del Grup 1.

En el Grup 2, el guanyador va ser Miquel Cairó (CN Cambrils), autor d'uns parcials d'1- 3- 1- 4- 1- 3- (10)=13 que fan palesa la seva autoritat. Segon va ser Pau Noguera (CN Vilanova), amb 29 punts i triomfs a la segona i a la darrera mànega. Pablo Mas (CN Masnou) va ser tercer amb 48 punts.

El millor representant d'Arenys va ser Alejandro de Maqua, 7è classificat amb 64 punts i l'únic regatista del Grup 2, juntament amb els dos primers, capaç d'imposar-se a una mànega. Jordi Gossage, 14 a la general, va quedar en un meritori 3r lloc a la Clase A.

El repartiment de premis va estar presidit per l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanislau Fors, acompanyat de la senyora Dora Maussner, vídua d'Enric Estruch, impulsor de la primera Escola de Vela del CNAM i recordat per sempre més amb aquest Trofeu que porta el seu nom.

Joan Gallifa, president del CNAM, va tenir paraules d'agraïment pels tècnics, entrenadors, personal del Club i els voluntaris en l'organització de la regata, agraint especialment a l'empresa New Territories d'Alexey Semenev la donació de les samarretes commemoratives pels participants i l'staff de la regata. Tampoc va faltar l'agraïment als pares, autèntics patrocinadors i impulsors d'aquesta classe.

La felicitació de Joan Gallifa als regatistes va tenir un especial suport per tots els que no van aconseguir cap premi, tot i lluitar amb ganes i afició en el Campionat.

La flota d'Optimist té un mes de juny de proves importants. El Campionat d'Espanya se celebrarà a Cadis la darrera setmana del mes i l'alta representació dels 'optimistes' d'Arenys ha permès també que l'entrenador del Grup 1, Pol Gelpí, sigui un dels entrenadors que viatjarà amb el grup català al Campionat d'Espanya. Abans hi ha un altra cita important a Calella amb la disputa, la setmana vinent, del Campionat de Catalunya per equips.