Dos regatistes d'Optimist del CN d’Arenys de Mar queden entre els 10 primers classificats a Cambrils

20.01.2016 - La flota d’Optimist del CN d’Arenys de Mar va participar el cap de setmana del 16 i 17 de gener a la regata de nivell 2 Cambrils A Bon Port, la cinquena del Circuit Català d’Optimist i classificatòria per la Selecció Catalana, que es va disputar al Club Nàutic Cambrils.

Alejandro de Maqua puja al podi per la segona posició de la categoria C del G1.

Max Rondeau va aconseguir la cinquena posició a la general (i va pujar al podi en la seva categoria) i Pol Marsans va quedar desè d’un total de 136 regatistes de 17 clubs catalans diferents. Per la seva part, Alejandro de Maqua va quedar-se amb la plata en la seva categoria, la C del G1.

Les extremes condicions meteorològiques van marcar les diferents proves durant tot el cap de setmana i van ajudar favorablement els regatistes més grans de la nostra flota (Pol Marsans, Àlex Marsans, Max Rondeau i Alejandro de Maqua). Dissabte només es va donar el tret de sortida al Grup 1, que va completar tres proves. El Grup 2, tot i que va sortir a l’aigua, no va poder disputar cap prova a causa del fort vent, amb puntes de fins a 33 nusos.

Durant aquesta prova, l’equip del CN d’Arenys de Mar –representat per vuit navegants– va fer el millor paper de tota la regata, en què Max Rondeau va encapçalar la classificació pràcticament durant tota la mànega fins que va perdre el lideratge en els últims minuts i va acabar tercer. El dissabte es van celebrar dues proves més, on Max Rondeau va seguir traient pit entre els primers, Pol Marsans va fer un bon paper i Àlex Marsans i Alejandro de Maqua van lluitar per classificar-se a la Selecció Catalana

Alejandro de Maqua i Max Rondeau van ser dos dels representants del CN d'Arenys de Mar que van fer el millor paper a Cambrils.

Àlex Marsans, que està només a vuit punts d’entrar a la Selecció, va començar la regata amb uns boníssims resultats, superant els seus rivals directes. A la segona prova es va mantenir entre els 15 primers però una errada al final el va obligar a retirar-se. A la classificació general, va quedar a la posició 21, de manera que l’última regata del Circuit Català serà decisiva per a ell. També Alejandro de Maqua, 36è classificat, s’ho jugarà tot a Port d’Aro per entrar a la Selecció i poder competir al Campionat d’Espanya, que tindrà lloc a Las Palmas de Gran Canària del 22 al 28 de març. Max Rondeau i Pol Marsans ja hi tenen el seu lloc afiançat.

El G1 va completar quatre proves amb una regata més el diumenge al matí, tot i les difícils condicions de vent que es presentaven. El tret de sortida es va donar a les 9.15 h, quan encara quedaven ràfegues de mestral. El vent baixava amb molta intensitat i canviava sovint la seva direcció. En aquella jornada, va oscil·lar entre els 3 i els 14 nusos.

Després de completar la primera prova del diumenge, es va donar el tret de sortida a la segona, però va quedar en un intent perquè el comitè va decidir anul·lar-la a la primera boia per falta de vent. Aquesta decisió va afectar negativament la flota d’Arenys, que podria haver millorat els seus resultats. Max Rondeau, Pol Marsans, Àlex Marsans i Marc Miquel tenien possibilitats de passar entre els deu primers. Una hora després, el comitè va donar per acabada la regata del G1. El G2, en canvi, va celebrar una altra prova més.

Els regatistes Iset Segura (CN el Balís), Nacho Dávila (CN Vilassar) i Arnau Gelpí (CN el Balís) van ser els que van copar les tres primeres posicions del podi en el Grup 1. Pel que fa al Grup 2, Daniela Borrás (CN el Balís) va ser la primera de la general, seguida de Pol Font del GEN Roses i Maria González (CN Cambrils). L’última regata N2 tindrà lloc el 27 i 28 de febrer al CN Port d’Aro.