El ‘Duende52’ de Jacinto Rodríguez guanya el Gran Premi El Balís

07.11.2014 - A més de la victòria del 'Duende52' en el Grup 1, el 2T IOR 'Nuba II' de Paco Iglesias va arrodonir els resultats de la flota del CNAM amb un tercer lloc en aquest Grup. Setze creuers i quatre J80 van participar el cap de setmana del 4 i 5 d'octubre al GP El Balís.

La regata es va disputar amb vents suaus tot el cap de setmana, però es van poder disputar quatre proves, tres B/S el dissabte i una regata costanera el diumenge.

Dissabte , amb un vent de 7-8 nusos, el 'Duende52' de Jacinto Rodríguez (CNAM) va ser el primer a creuar la línia d'arribada de la primera prova, invertint 59 minuts. El van seguir el X-35 'Desafino' de Miquel Colomer i el X-41 'Maximo' de Mª Isabel Cadenas, amb una diferència entre ells de només 7 segons.

La segona prova de dissabte va ser molt igualada. Els guanyadors en temps compensat van ser el Dehler 36 'Executive Airlines' de Salvador Vieta, seguit pel Salona 37 'Vértigo Dos' d'Antoni Guasch i del GS-40 'Hydra' d'Oscar Chaves.

Una forta baixada del vent a la tercera prova va deixar fora de temsp una part de la flota. 'Vértigo Dos' va ser el guanyador en compensa en aquesta prova, seguit del 'Desafino' i del 'Maximo'. En el grup 3, el Tofinou 950 'Pas Encore' d'Eduard Salses es va imposar en totes les proves celebrades.

Diumenge, a les 13.00 h tocades, i després d'esperar que s'estabilitzés el vent, la flota va sortir amb un vent d'entre 210-220 de 6 nusos d'intensitat. Per davant, el recorregut costaner amb boia plantada a l'alçada de Canet. 'Duende52' va ser el primer a virar-la, finalitzant el recorregut amb un temps total de 1.15 hores. El van seguir el 'Maximo' amb 1.37 hores i el 'Desafino' amb 1.42 hores. La tornada des de Canet va ser lenta a causa de la baixada del vent; el Comet 33 'Springbok' de Jordi Delgado va ser el guanyador de la prova en el Grup 3.