Socis del Club exhibeixen els seus velers clàssics a la festa de la cultura marítima 'Escala a Barcelona'

Socis del Club exhibeixen els seus velers clàssics a la festa de la cultura marítima 'Escala a Barcelona'

'Raptus', de Jordi Llobet.

23.03.2016 - El nostre soci Jordi Llobet va participar el cap de setmana del 18 al 20 de març a la primera edició de la festa de la cultura marítima ‘Escala a Barcelona’, que es va organitzar al port de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer i promoure la cultura i el patrimoni marítim català.

L'embarcació clàssica de Jordi Llobet, ‘Raptus’, van exhibir-se al port de Barcelona juntament amb molts altres participants.

L’activitat va reunir prop de 100.000 persones que es van apropar al port per visitar les embarcacions o participar als tallers i activitats que s’havien organitzat per a l’ocasió. La festa va comptar amb la presència d’embarcacions tradicionals catalanes, grans velers, estands d’entitats ciutadanes, gastronomia, actuacions i moltes activitats més.

La concentració va acabar diumenge 20 de març amb la sortida dels vaixells del port amb destinació a Sète (França), perquè també participen en el Festival Escale a Sète del 22 al 28 de març, una travessa que recupera una ruta històrica existent al segle XIX en què es realitzava el comerç de cítrics entre les costes del llevant de la Península Ibèrica o les Illes Balears i el sud de França. 

De fet, el festival francès se celebra cada dos anys per retre homenatge al primer port marítim de la Mediterrània i enguany Catalunya n’és la convidada. La iniciativa Escala a Barcelona neix arran de la col·laboració que s’ha establert amb els organitzadors del festival de França.