La flota del Club participa en el Campionat de Catalunya d'Optimist per equips

11.06.2015 - El cap de setmana del 5 i 6 de juny vam disputar en aigües del CN Vilassar de Mar el Campionat de Catalunya per equips. Va ser un cap de setmana amb unes condicions molt fluixes de vent, amb màxims de 4 nusos diumenge a partir de les set de la tarda.

Dissabte estava programada la primera eliminatòria, on ens enfrontàvem tots contra tots en una lliga. A causa de les fluixes condicions de vent, només vam poder fer una regata contra l'equip de Torredembarra, que vam guanyar de manera còmoda. A partir d'aquí el vent va caure i ens vam quedar la resta del dia encalmats. Cap a les 7 de la tarda, el Comitè va decidir ajornar-ho tot fins l'endemà.

Diumenge, el dia no pintava gaire millor. Res de vent fins a les 13.00 hores, quan vam intentar reprendre l'eliminatòria, però només completant la meitat, ja que amb tres proves ja podien treure resultats i conformar les fases finals. La primera regata va ser contra Altafulla i no vam tenir cap opció de guanyar. Així doncs, havent guanyat una i perdut l'altra ens tocava guanyar si o si la tercera contra Cambrils.

La regata va anar molt bé, i vam aconseguir guanyar controlant des del principi. A partir d'aquí començaven les Semifinals. Arenys vs. Altafulla i Balís vs. Vilanova, però el vent es va esfumar i no va ser fins a les 7 de la tarda que va tornar a fer acte de presència. Un cop a l'aigua, els dos equips forts (Altafulla i Balís) van complir amb els pronòstics i es van classificar per a la final.

Arenys i Vilanova quedàvem per la lluita del 3r i 4t lloc. Les regates eren el millor de tres. Vilanova guanya la primera per errors nostres, però la segona va ser una altra història. Després de dues regates, empat a un. Calia desempatar.

L'última regata va ser molt bona, ja que després d'una sortida molt dolenta, i estant 3-0 a la boia 1, l'equip d'Arenys va reaccionar i li va donar la volta a la regata, quedant la regata gairebé resolta a falta de 10 metres. Però no va ser així... A l'últim instant, quan el vent havia caigut totalment, un dels àrbitres, es va inventar una xiulada al Lluc per remar. Havia de fer dues voltes sobre si mateix i no hi havia vent.

Amb aquestes condicions és molt difícil fer dues voltes i va trigar molt, donant temps al regatista de Vilanova, que venia de molt lluny, per aconseguir avançar-lo i entrar davant. Va ser un pla molt gran per nosaltres... Tornàvem a quedar quarts, com l'any passat. La posició més amarga en un campionat per equips. A la final, Altafulla va guanyar al Balís per 2-0, proclamant-se així Campions de Catalunya.

Amb aquesta regata acomiadem una molt bona temporada. Ha faltat la cirereta... i esperem posar-la, amb el Pol Marsans i el Max Rondeau, al Campionat d'Espanya a Laredo a finals d'aquest mes de juny.