El CN d'Arenys de Mar, subcampió al Campionat de Catalunya d’Optimist per Equips

El CN d'Arenys de Mar, subcampió al Campionat de Catalunya d’Optimist per Equips

Pancho Pi-Sunyer i Tete Sabaté van acompanyar els nostres regatistes com a entrenadors del Club - Foto: © Cristina Balcells.

07.06.2016 - El Campionat de Catalunya d’Optimist per Equips que va tenir lloc el cap de setmana del 4 i 5 de juny a Sant Feliu de Guíxols va acabar amb la victòria del CN El Balís, seguit a molt poca distància per l’equip d’Optimist del CN d’Arenys de Mar, que es queda amb el subcampionat després d’una actuació excel·lent i havent tingut clares possibilitats de fer un primer lloc.

Els regatistes Pol Marsans, Àlex Marsans, Max Rondeau, Alejandro de Maqua (del G1) i Jinling Balaguer (del G3) van fer gran paper en un Campionat que va estar molt disputat pel nivell que hi havia en els 8 equips participants del G1, de 5 membres cadascun: CN d’Arenys de Mar, CN El Balís, CN Vilassar de Mar, CN Cambrils, CM Torredembarra, CN Masnou, CN Vilanova i CV Palamós.

El dissabte 4 de juny va començar amb molt poc vent però l’equip del Club va adaptar-se molt bé a les condicions, que van millorar al llarg del dia. Durant la jornada tots els equips van competir entre tots. Amb 5 victòries i 2 derrotes, Arenys va acabar tercer i es va classificar a les semifinals de diumenge.

Arenys i Vilassar van disputar-se l’entrada a la final, mentre que el Balís va competir en les semifinals contra Cambrils. En el millor de 3, Arenys va guanyar al Vilassar (2-0) i el Balís, al Cambrils. Les regates van estar molt disputades, com és habitual en aquests campionats, i es notava que els equips havien entrenat molt per aquesta cita.

La final, entre CN Arenys de Mar i CN El Balís, va ser encara més competitiva. “Vam perdre la primera prova per un punt i fins i tot vam demanar photo finish perquè ens pensàvem que havíem guanyat”, explica l’entrenador d’Optimist, Pancho Pi-Sunyer. La segona prova, amb una clara victòria d’Arenys, va donar esperances però l’equip no va poder ser superior també en la tercera prova, que la va guanyar el Balís per poca diferència.

Feia més de 5 anys que el CN d’Arenys de Mar no pujava al podi del Campionat de Catalunya. I amb aquests excel·lents resultats, la flota tanca una temporada 2015-2016 molt positiva. Alguns regatistes d’Arenys es preparen ara per participar a la Copa d’Espanya, la darrera cita abans de l’estiu.

El Campionat va comptar amb la participació d'un total de 80 navegants. En Grup 2, el Club Nàutic Masnou va quedar primer, mentre que el segon i tercer lloc l’ocupen el CN El Balís i el CN Vilassar.